Muurstickers kinderkamer

Unieke en hippe muurstickers voor de babykamer en kinderkamer  kleefenzo.nl


Baby- en kinderkamer inrichten

Je wilt een mooie babykamer maken, de babykamer aanpassen tot kinderkamer of de kinderkamer geschikt maken voor een tiener. Vaak wordt de kinderkamer 3 keer verandert en groeit deze met het kind mee. Voor de babykamer begin je meestal in een ruimte die daarvoor een andere functie had. Neem de tijd om te bedenken hoe je het graag wilt hebben en welke sfeer bij je past. Wanneer je er bij het maken van de babykamer al rekening mee houdt dat je er na een jaar of drie eenvoudig een kinderkamer van kunt maken dan heeft dat natuurlijk voordelen.

Rust

Zorg ervoor dat de kamer rust uitstraalt, het is immers de plek voor je kind om tot rust te komen en lekker te slapen. Belangrijk is het opgeruimd houden van de kamer, zorg daarom voor voldoende opbergruimte. Accessoires zijn natuurlijk hartstikke leuk maar het kan daardoor snel druk worden. Kies voor een paar mooie (grotere) blikvangers en plaats kleinere spulletjes in een groep bij elkaar. Voor het creëren van een rustig geheel is het belangrijk dat je een bepaalde sfeer kiest en hier ook aan vasthoudt. Het maken van een collage is leuk en handig en helpt je jouw eigen unieke stijl te bepalen.

Kleur

Kleuren hebben veel invloed op de uitstraling van de baby- en kinderkamer. Door accessoires te kiezen in contrasterende kleuren creëer je een spannend en meer opvallend effect. Kies je voor accessoires in dezelfde tinten als de rest van de kamer dan zal de sfeer meer ingetogen zijn. Zorg bij het kiezen van de kleuren dat alles één geheel gaat vormen zodat de kamer rust uitstraalt. Kies je voor de babykamer een goede basis met een ingetogen sfeer, dan kun je door het aanpassen van accessoires later eenvoudig een leuke spannende kinderkamer maken. In onze webshop vindt u heel veel babybehang / kinderbehang en andere wanddecoratie die kunnen zorgen voor een geweldige sfeer.

Indeling

Voor jezelf is het belangrijk dat je de opstelling zo kiest dat je overal makkelijk bij kunt. Als je kindje op de commode ligt moet je luiers, luierdoekjes, zalf, kammetje etc. bij de hand hebben. Verder mag het bedje niet te veel op de tocht komen te staan. Om de ideale opstelling te bepalen kun je een plattegrondje maken en meubels op schaal tekenen en uitknippen zodat je allerlei opties kunt bekijken. Zorg ervoor dat je nog makkelijk door de kamer kunt lopen door voldoende afstand tussen de meubeltjes te houden.

Decoratie

Bekijk de kamer vanuit de belevingswereld van je kind. De kamer is echt zijn⁄haar plek en mag best fantasieprikkelend zijn. Kies voor een aantal leuke en speelse accessoires die de sfeer versterken.
Ook kun je een aantal lijsten bij elkaar hangen die je kunt gebruiken voor familiefoto’s of voor een tentoonstelling met kunst door je kleintje zelf gemaakt. Door voor dezelfde soort en⁄of formaat lijstjes te kiezen krijg je een rustig maar toch speels geheel.
Denk ook eens aan een makkelijke muursticker. Met een muursticker maak je heel snel een andere look.

Praktisch

Een comfortabele stoel met tafeltje is geen overbodige luxe. Hier kun je rustig voeding geven. Wordt het kindje iets ouder dan is het heerlijk om voor het slapen gaan te ontspannen met een klein verhaaltje.
Gebruik verschillende lichtpunten zodat je genoeg werklicht hebt boven de commode, maar bijvoorbeeld ook een leeslampje bij de stoel voor meer sfeer.
Houd je van verandering zorg er dan voor dat je kiest voor rustige basis stukken. Met een andere kleur op de muur, nieuwe gordijn en wat accessoires verander je eenvoudig de sfeer.

 

© 2010 - 2018 BEHANG4KIDZ - Hip kinderbehang | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel